Top cele mai frumoase plaje ale Tunisiei

   Tunisia este o destinație de vacanță din ce în ce mai populară în rândul turiștilor europeni și implicit și a turiștilor români. Turiștii care își petrec concediile în Tunisia se bucură de soare pe plaje spectaculoase și au șansa de a vizita numeroase obiective turistice încărcate de istorie. Un sejur în unul din orașele Tunisiei este caracterizat de prezența vestigiile antice, a carpetelor orientale, a turbanelor berberilor, de dunele de nisip și de apa cristalină a Mării Mediterane. Acestora li se adaugă mirosul condimentelor, mirosul amețitor al cafelei și al ceaiului de mentă, parfumul de iasomiei și fumul de narghilea, care vă vor transpune într-o atmosferă asemănătoarea cu cea dintr-un basm oriental. Litoralul tunisian măsoară circa 1300 kilometri, de-a lungul său existând plaje întinse cu nisip auriu, fapt ce nu poate decât să situeze Tunisia în topul iubitorilor de plaje însorite. În partea de nord a Tunisiei, litoralul este caracterizat drept o linie de coastă stâncoasă, apa mării fiind deosebit de limpede și curată, iar peisajele cu adevărat luxuriante. În contrast, coasta sudică a Tunisiei este caracterizată de peisaje deșertice. Tunisia are plaje pentru fiecare preferință, acestea fiind extrem de spectaculoase, scăldate în soare pe tot parcursul anului și de apele limpezi ale Mării Mediterane. Tunisia este o țară a contrastelor, caracterizată de peisaje sublime, plaje deosebit de frumoase, dar și de zone în care curățenia este precară, unde localnicii trăiesc la limita sărăciei. Cu toate acestea serviciile turistice sunt de cea mai înaltă calitate. Pe plajele Tunisiei apusul soarelui este un adevărat spectacol, ce merită admirat cel puțin o dată. Pentru aceasta vă recomandăm să aveți la dumneavoastră și un aparat foto pentru a imortaliza momentul. Cele mai recomandate luni pentru a petrece o vacanță în Tunisia sunt iulie și august, în aceste luni putându-vă bucura de condiții prielnice pentru a obține un bronz de invidiat. Stațiunea Sousse este cunoscută pentru plajele sale cu nisip fin, dar și pentru apele albastre, curate și calde. Unitățile de cazare din această stațiune oferă servicii ireproșabile. Port El Kantaoui este una dintre cele mai luxoase zone ale Tunisiei, unde veți descoperi plaje foarte bine amenajate, grădini luxuriante și o multitudine de facilități în ceea ce privește petrecerea timpului liber.

 poza

   Hammament este o destinație de vacanță apreciată datorită plajelor acoperite cu nisip fin, a apei curate a mării, dar și pentru serviciile de înaltă calitate oferite de hoteluri. Nisipul cu care sunt acoperite aceste plaje are culoare albicioasă, apa mării are temperaturi potrivite pentru înot, iar viața marină este deosebit de bogată, astfel încât aici se poate efectua snorkelling și scuba diving. Toate acestea fac ca plajele din Hammament să se situeze în topul preferințelor turiștilor. Și orașul Monastir se mândrește cu plaje scăldate de ape cristaline, cu nisip fin și plăcut la atingere. Plajele din Monastir sunt destul de lungi și late, iar peisajele sunt foarte frumoase, fapt ce nu poate fi decât un plus pentru turiștii care plănuiesc să-și petreacă vacanțele aici. Pe lângă faptul că vă puteți relaxa pe plajă, puteți practica și diverse sporturi nautice sau puteți face plimbări cu cămila. Plaje spectaculoase vor descoperi și turiștii care se gândesc să viziteze Djerba. Acestea sunt alegerea perfectă pentru turiștii care doresc să se bucure de un sejur relaxant pe durata căruia să obțină un bronz perfect. Plajele de aici sunt acoperite cu nisip fin, de culoare albă, în timp ce apa mării este foarte limpede și are nunațe de albastru intens. Dacă iubiți peisajele pitorești atunci plaja El Haouaria este alegerea perfectă pentru dumneavoastră. În apropiere de această plajă sunt dispuse sate pitorești, iar peisajele sunt de neratat. Plajele din această stațiune sunt mărginite de stânci impozante, ceea ce oferă stațiunii un farmec aparte. Neapărat să aveți la dumneavoastră aparatul foto, deoarece ar fi păcat să nu rămâneți cu amintiri plăcute. Plaja Chaffar este frecventată în special de către localnici. Plaja este destul de îngustă, acoperită cu nisip fin, iar atmosfera de aici este extrem de liniștită.

 poza

Cele mai bune perioade în care să vizitați Tunisia

Tunisia este un stat situat în apropierea Deșertului Sahara, însă acest lucru nu înseamnă că se bucură de zilele însorite pe toată durata anului. Pe cuprinsul Tunisiei se întâlnesc patru zone climatice. Zona de coastă inclusă între orașele Bizerte și Tunis nu este recomandată pentru sejururi în timpul iernii, deoarece aici ninge o dată sau de două ori pe an.

Citeste mai mult.